Mindermobielencentrale

Wat?

Het doel van de mindermobielencentrale is om via vrijwillige chauffeurs verplaatsingsmogelijkheden aan te bieden aan mensen met een laag inkomen en een beperkte mobiliteit. Deze dienstverlening haalt de mensen uit hun sociaal isolement. Het gaat hier vaak om oudere mensen of mensen met een handicap en met een laag inkomen die geen wagen bezitten en zich geen taxi kunnen veroorloven.

Doe jij ook mee als vrijwilliger?

Je vindt het belangrijk dat mensen mobiel blijven en niet vereenzamen. Je beschikt over een eigen wagen met een geldige autoverzekering en je bent telefonisch bereikbaar. Je bent gedurende enkele uren of dagen per week beschikbaar.

De vrijwilligers krijgen hiervoor een onkostenvergoeding. Er wordt voor de chauffeurs een verzekering afgesloten voor de ritten die zij rijden. Deze verzekering omvat burgerlijke aansprakelijkheid, een omniumverzekering en een verzekering lichamelijke schade.

Wat kan je doen als vrijwillige chauffeur?

Je verzorgt de ritten die aangevraagd worden door de klanten van de mindermobielencentrale voor familiebezoek, boodschappen, een kappersbezoek, een bezoek aan de dokter of voor administratieve zaken naar het Administratief Centrum.

Hoe werkt het?

Het Dienstencentrum verzorgt als centrale de oproepen van klanten. Deze vragen de ritten 48 uur op voorhand aan. Dit laat de centraleverantwoordelijke toe om een geschikte chauffeur te vinden. Op het afgesproken tijdstip komt de chauffeur de klant ophalen aan de woonplaats en verzorgt het gevraagde traject. Aan het einde van de rit betaalt de klant de onkostenvergoeding voor het aantal gereden kilometers.

Contactinformatie